Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, κάναμε κατάβαση στο φαράγγι του Ενιπέα μαζί με τον ΠΟΑ που έκανε τα σεμινάρια μύησης αρχαρίων για φαράγγια. Η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και αξίζει να παρακολουθήσει τα σεμινάρια όποιος ενδιαφέρεται.

Η κατάβαση έγινε στο τμήμα του Ενιπέα που ξεκινάει από την μονή Αγίου Διονυσίου μέχρι και τους 2 πρώτους καταρράχτες.

Στην αρχή το ποτάμι έχει μερικές μικρές τσουλήθρες και άλματα στα πολύ όμορφα και καθαρά νερά .

 
 
 

 

Τα νερά έχουν μεγάλη διαύγεια και αν κοιτάξετε με γυαλάκια ή μάσκα θα δείτε όλο το βυθό

 

 

 
 
 
 

Μετά από λίγη ώρα, φτάνουμε σε έναν καταρράχτη που μπορούμε είτε να τον κατέβουμε με τσουλήθρα από την αριστερά πλευρά του, ή με άλμα μόνο για έμπειρους καθώς χρειάζεται η προσγείωση να γίνει σε συγκεκριμένο σημείο. Τον συγκεκριμένο όποιος θέλει μπορεί να τον περάσει και από το πλάι

 
 

Στη συνέχεια, αφού περάσουμε το γεφυράκι θα βρεθούμε μπροστά σε δύο διαδοχικούς καταρράχτες ύψους 8μ ο καθένας. Επειδή η υδρολογία του φαραγγιού είναι η μέγιστη (5/5) η μετάβαση από τον πρώτο καταρράχτη στο δεύτερο, έγινε πρώτα καταρρηχιτικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια τροχαλίας, το λεγόμενο και flying fox.

 
 
 

 

 
 
 

 

 

Μετά από αυτό το κομμάτι, συναντάμε ακόμα ένα γεφυράκι, στο οποίο θα τερματίσουμε τη σημερινή κατάβαση. Πήραμε το μονοπάτι Ε4 και γυρίσαμε πίσω προς τη μονή όπου μας περίμενε το πούλμαν, σε περίπου 30 λεπτά.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε το φαράγγι του Ορλιά!

Άλλες φωτογραφίες: