Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Βρίσκεται σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία ανάμεσα σε βουνά και πυκνά δάση.

Την πεζοπορία μας μπορείτε να τη βρείτε και στο Wikiloc και είναι μία κυκλική διαδρομή που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση. Η διαδρομή ξεκινάει περίπου 100 μέτρα μετά τον χωματόδρομο που πάει προς την κορυφή Ντουρτουβάνα, σε μονοπάτι με κίτρινα σημάδια.

Powered by Wikiloc

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά αλλά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ενώ συναντήσαμε και πολλά διαφορετικά ήδη μανιταριών.

Σε λιγότερο από μία ώρα συναντούμε το χωματόδρομο που προσπεράσαμε πριν ξεκινήσουμε την πορεία μας. Συνεχίζουμε για λίγα μέτρα στο χωματόδρομο και ακολουθούμε τη διαδρομή δεξιά προς την Γκιώνα.

Από εκεί και πέρα το μονοπάτι δεν έχει ιδιαίτερη κλίση ενώ μετά από μερικά λεπτά γίνεται κατηφορικό. Επίσης ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια για περίπου ένα τέταρτο αλλά στη συνέχεια τα κόκκινα σημάδια διαδέχονται ξεθωριασμένες κορδέλες που δε φαίνονται με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο να χάσετε το μονοπάτι (όπως τα χάσαμε εμείς).

Σιγά σιγά θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της και η Λίμνη Δόξα, προσφέροντας μοναδικές εικόνες.

Μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά από την ώρα που στρίψαμε προς τη Γκιώνα (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου που ψάχναμε το μονοπάτι) βγήκαμε στο χωματόδρομο που θα μας γύριζε πίσω στη λίμνη.

Μετά από συνολικά 3 ώρες και 15 λεπτά η κυκλική μας διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Είναι μία διαδρομή που μας εντυπωσίασε με την ομορφιά της και αν δεν χάσατε το μονοπάτι και έχετε ένα καλό ρυθμό μπορείτε να την κάνετε εύκολα σε λιγότερο από 2 ώρες και 45 λεπτά.

Στη λίμνη μπορείτε να κάνετε και άλλες δραστηριότητες, όπως ιππασία, ενώ αν έχετε μαζί σας κανό μπορείτε να κάνετε πολύ ωραία βόλτα και να δείτε το εκκλησάκι του Άγιου Φανούριου από μία άλλη οπτική.

,