Η Ντουρντουβάνα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του όρους Πεντέλεια και έχει υψόμετρο 2.083μ. Λόγω της εκπληκτικής θέας που προσφέρει προς τη λίμνη Δόξα, “κλέβει” το ενδιαφέρον από την ψηλότερη κορυφή του όρους που λέγεται Τριανταφυλλιά και έχει υψόμετρο 2.109μ.

Η διαδρομή μας ξεκινάει στο χωματόδρομο που βρίσκεται στη χαρακτηριστική παραλία της λίμνης Δόξας και έχει υψομετρική διαφορά πάνω από 1.000 μέτρα, το οποίο την κάνει απαιτητική.

Παίρνουμε το χωματόδρομο και περπατάμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στην πηγή Τουρκόβρυση η οποία είναι και το μόνο σημείο της διαδρομής με πόσιμο νερό. Εκεί αφήνουμε τον χωματόδρομο και μπαίνουμε στο μονοπάτι.

Μετά από λίγα λεπτά θα φτάσουμε στο πρώτο σημείο όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα προς τη λίμνη Δόξα.

Σε λιγότερο από ώρα από τότε που αφήσαμε την πηγή φτάνουμε σε χωματόδρομο που μας οδηγεί στο Διάσελο του Κυνηγού

Αφού κάναμε μία σύντομη στάση συνεχίσαμε ακολουθώντας τις ταμπέλες προς Τριανταφυλλιά και Ντουρντουβ΄άνα. Από εδώ και πάνω το τοπίο αλλάζει και γίνεται πιο αλπικό.

Μετά από περίπου μία ώρα από το Διάσελο του Κυνηγού, φτάνουμε στον αυχένα που συνδέει τις κορυφές Τριανταφυλλιά (προς τα δεξιά) και Ντουρντουβάνα (προς τα αριστερά). Από εκεί η Ντουρτουβάνα είναι περίπου μισή ώρα, ενώ η θέα προς τον Αρχαίο Φενεό και τη λίμνη είναι εντυπωσιακή.

Η συνολική διάρκεια της ανάβασης ήταν περίπου 3 μίση ώρες ενώ υπολογίστε περίπου άλλες 3 ώρες για την κατάβαση. Αν την επιχειρήσετε καλοκαιρινούς μήνες, σίγουρα θα χρειαστείτε προστασία από τον ήλιο καθώς μετά το Διάσελο του Κυνηγού η βλάστηση γίνεται όλο και λιγότερη. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μία ευκολότερη και συντομότερη διαδρομή μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή την πεζοπορία στη Λίμνη Δόξα.

Η διαδρομή στο Wikiloc από το χρήστη The Hiking Experience:

Powered by Wikiloc