Στις 26 Σεπτεμβρίου 2009 επισκεφθήκαμε το φαράγγι του Δημοσάρη. Δεν πρόκειται για canyoning αλλά για πεζοπορία στο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι. Η διαδρομή είναι κατάφυτη και πανέμορφη. Η διάρκεια της είναι περίπου 4 ώρες.

Για να φτάσετε μέχρι το σημείο έναρξης του μονοπατιού, μπορείτε είτε να πάτε με το αμάξι σας από το χωματόδρομο, είτε να ζητήσετε από κάποιον ντόπιο να σας πάει με αγροτικό. Φυσικά στο τέρμα του ποταμού, στην παραλία του Καλλιάνου, θα πρέπει να έχετε αφήσει άλλο αμάξι ή κάποιον να σας περιμένει, αν δεν έχετε σκοπό να γυρίσετε πάλι από το μονοπάτι.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, γύρω στις 11:30 το πρωί. Το μέρος έχει αξιοποιηθεί, και στα πρώτα μέτρα του συναντάμε ωραίες κατασκευές που διευκολύνουν τον επισκέπτη


Στην αρχή του μονοπατιού για το Φαράγγι του Δημοσάρη!
Γρήγορα θα συναντήσουμε απίστευτη ομορφιά
Αφού περάσουμε την Κρύα Βρύση θα αφήσουμε για λίγο την έντονη βλάστησηΜετά από λιγότερο από μια ώρα φτάνουμε σε ένα γεφυράκι όπου μπορούμε να κάνουμε μια μικρή στάσηΑκολουθούν 2 ώρες δίπλα σε καταρράχτες, λιμνούλες και πολύ πράσινο

Μιας και αρχές Φθινοπώρου, δεν παρέλειψε ο καιρός να μας δροσίσει για λίγο


Αφού φτάσαμε στους Λενοσαίους, αφήσαμε το μονοπάτι, και μπήκαμε στην άσφαλτο μέχρι να φτάσουμε στην παραλία του ΚαλλιάνουΆλλες φωτογραφίες: