Τον Ιούνιο του 2020 επισκεφθήκαμε το φαράγγι του Περιστεριώνα που βρίσκεται στην Ακράτα. Είναι ένα φαράγγι πολύ στενό (2-3 μέτρα στο στενότερο σημείο) και πολύ ψηλό (40 μέτρα), ενώ νερό πέφτει από ψηλά χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες του. Διασχίζεται από τον ποτάμο Κράθι, έχει μήκος περίπου 500 μέτρα και για τη διάσχισή του δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Για να το επισκεφτείτε μπορείτε είτε να ξεκινήσετε από το χωριό Ακράτα είτε από τη γέφυρα του Βούτσιμου. Εμείς πήγαμε από τη γέφυρα του Βούτσιμου καθώς είναι συντομότερη, και για να γλιτώσουμε το πολύ περπάτημα στον ήλιο που έχει η άλλη διαδρομή.

Μόλις φτάσουμε στη γέφυρα (ερχόμενοι από Ακράτα) βλέπουμε στα αριστερά έναν χωματόδρομο. Από εκεί ξεκινάει η πεζοπορία μας και σε 50 μέτρα αφήνουμε τον χωματόδρομο ώστε να στρίψουμε δεξιά σε ένα κατηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο ποτάμι σε λίγα λεπτά.

Όταν συναντήσουμε το ποτάμι μπαίνουμε σε αυτό ακολουθώντας τη φορά του ποταμού και σύντομα θα δούμε την εντυπωσιακή είσοδο του φαραγγιού.

Από τα πρώτα μέτρα η ομορφιά του φαραγγιού είναι καθηλωτική, ωστόσο η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη! Μία “ψιχάλα” βροχής αρχίζει να σχηματίζεται από πάνω και όσο προχωράμε προς τα μέσα του φαραγγιού γίνεται βροχή.

Περίπου στα μέσα του φαραγγιού η ποσότητα του νερού που πέφτει από ψηλά είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να γίνουμε πλήρως μούσκεμα. Επίσης, συναντούμε και ένα μικρό κατέβασμα το οποίο σε περίπτωση που το ποτάμι έχει αρκετό νερό ίσως δημιουργήσει δυσκολίες κατά το ανέβασμά του.

Μετά από λίγα μέτρα βγαίνουμε ξανά στο φως, αλλά τα στενά τοιχώματα συνεχίζονται για περίπου 80 μέτρα ακόμα. Εκεί κάναμε μία στάση και γύρισαμε προς τα πίσω από την ίδια διαδρομή.

Το βίντεο από την εκδρομή:

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε στο wikiloc:

Powered by Wikiloc