Τον Ιανουάριο του 1978, το εμπορικό πλοίο Kaptan Ismail Hakki βυθίστηκε (σύμφωνα με τα λεγόμενα) από απότομη μετατόπιση φορτίου, λόγω έντονης θαλασσοταραχής στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, νότια του απολιθωμένου Δάσους της Νεάπολης Λακωνίας.

Το βαθύτερο σημείο του βρίσκεται στα 12μ και η απόσταση του από την κοντινότερη ακτή είναι περίπου στα 115μ. Ωστόσο, αν δεν έχουμε σκάφος για να το προσεγγίσουμε θα χρειαστεί να κολυμπήσουμε περίπου 240μ.

Η βουτιά μας ξεκινάει στο τέλος του χωματόδρομου που βρίσκεται εδώ https://goo.gl/maps/t6zf6LJiQh79A4tk6 (36.438223, 23.140605). Για να φτάσετε μέχρι το τέρμα του χωματόδρομου, απαιτείται ψηλό αυτοκίνητο.

Για την πρόσβαση στη θάλασσα υπάρχουν λαξευμένα σκαλοπάτια στα βράχια που διευκολύνουν την κατάβαση του εξοπλισμού. Το ναυάγιο βρίσκεται εδώ https://goo.gl/maps/UgwtH9n73DW9X2PC6 και είναι ορατό ακόμη και από τους χάρτες της Google.

Μετά από μερικά λεπτά κολύμπι, η εικόνα που συναντάμε όταν φτάνουμε στο ναυάγιο είναι εντυπωσιακή

Λόγω του χαμηλού βάθους, δεν είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός κατάδυσης για να το απολαύσετε

Το πλοίο εκτός απο σιδηρομετάλλευμα μετέφερε και ένα αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται ακόμα στο βυθό

Καθώς κάναμε τη βόλτα μας συναντήσαμε και ένα εξωτικό Λεοντόψαρο που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες. Το εντυπωσιακό αυτό ψάρι έχει δηλητηριώδη μακρόστενα αγκάθια, κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό και θέλει πολλή προσοχή καθώς δεν απομακρύνεται όταν το πλησιάζεις.

Λεοντόψαρο

Συνεχίζοντας τη κατάδυση από την πλευρά του υφάλου του πλοίου, συναντάμε αρκετούς όμορφους σπειρογράφους

Σπειρογράφος

Δείτε εδώ το βίντεο της κατάδυσης