Στις 15-5-2009 ξεκινήσαμε μια έκδρομη για την κορυφή Άγιος Αντώνιος στον Όλυμπο. Η διαδρομή περνάει μέσα από το στρατόπεδο ΚΕΟΑΧ στα 1730μ. Για να αποφύγουμε την μεγάλη κλίση μέσα στη χιονοδρομική πίστα του στρατοπέδου, κάναμε μια μικρή παράκαμψη από έναν χωματόδρομο που έχει κατεύθυνση προς τα δεξιά, και μας έβγαλε ψηλά πιο ξεκούραστα.


Αφού περάσαμε το πρώτο καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, ήρθε η ώρα να πατήσουμε λίγο χιόνι. Ευτυχώς ήταν μαλακό και σχετικά αραιό οπότε δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα.


Στη συνέχεια σειρά είχε η κορυφή του Άγιου Αντώνιου στα 2816μ. Φτάνοντας στην κορυφή, βλέπουμε το δεύτερο καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο ήταν κάποτε παλιός μετεωρολογικός σταθμός. Η είσοδος στο καταφύγιο έγινε από το.. παράθυρο του πρώτου ορόφου καθώς η κεντρική είσοδος είχε φράξει από τον πάγο που βρισκόταν στο εσωτερικό της.

Το δεύτερο καταφύγιο έκτακτης ανάγκης στο ΚΕΟΑΧ λίγο πριν την κορυφή του Αγίου Αντωνίου στα 2816μ υψόμετρο! Ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός και είχαμε θέα προς τις υπόλοιπες κορυφές του Ολύμπου.


Η συνολική διάρκεια της ανάβασης ήταν περίπου 2.30 ώρες.