Η Μεγάλη Σπηλιά Αχλαδοκάμπου είναι ένα υπόγειο ποτάμι που βρίσκεται στο ρέμα της Πινίκοβης κοντά στο χωριό Αχλαδόκαμπος Αργολίδας.

Εξερευνήθηκε το 1993 από μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.) και έκτοτε έχει δεχτεί σχετικά λίγες επισκέψεις από σπηλαιολόγους, παρότι είναι ένα ενδιαφέρον υπόγειο ποτάμι μήκους πάνω από 700μ.

Για να πάμε στο σπήλαιο, αφήνουμε το αμάξι δίπλα στις γραμμές του τρένου και ακολουθούμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που πηγαίνει στην πηγή. Από εκεί το σπήλαιο βρίσκεται λίγα λεπτά από πάνω (αν και ο εντοπισμός του μπορεί να πάρει και ώρες λόγω των μεγάλων βράχων που υπάρχουν στην περιοχή και αποπροσανατολίζουν).

 

 

 

Η είσοδος του είναι μεγάλη. Τα πρώτα μέτρα του σπηλαίου είναι αρκετά.. περιπετειώδη καθώς χρειάζεται σύρσιμο ανάμεσα σε βράχους, εύκολη αναρρίχηση και κατάβαση με ανεμόσκαλα 5 μέτρα περίπου.

 

 

 

Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπάρχει καθόλου νερού. Η συνέχεια όμως απαιτεί στολή νεοπρέν ώστε η παραμονή στο σπήλαιο να είναι ευχάριστη καθώς ακολουθεί και κολύμπι.

 

 

 

 

Το σπήλαιο τελειώνει σε κατακρημνίσεις. Η επίσκεψη του, πρέπει να αποφεύγεται τις βροχερές μέρες καθώς είναι πιθανό η στάθμη του νερού να ανεβαίνει.