Πάνω από τα Καμένα Βούρλα βρίσκεται το όρος Κνημίς. Πρόκειται για ένα βουνό με υψόμετρο 911 μέτρα που το επισκεφθήκαμε για να περπατήσουμε το Μονοπάτι Των Σπηλαίων. Η διαδρομή ξεκινάει πάνω από παράδρομο της εθνικής οδού και καταλήγει στο χωριό Καρυά.

Τα πρώτα 3 χιλιόμετρα η ανηφόρα είναι πολύ έντονη, καθώς θα καλύψουμε υψομετρική διαφορά 700 μέτρων περίπου, οπότε μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.

Το μονοπάτι έχει πάρει το όνομα του από διάφορα σπήλαια που συναντάμε στη διαδρομή μας. Ωστόσο, τα περισσότερα είναι απλές βραχοσκεπές. Το πιο μεγάλο σπήλαιο το συναντήσαμε μετά από 45 λεπτά από την ώρα που ξεκινήσαμε και ουσιαστικά πρόκειται για σπήλαιο με μία αίθουσα.

Λίγα λεπτά μετά το σπήλαιο συναντάμε μία μικρή ανάβαση λίγων μέτρων, στην οποία έχει τοποθετεί ένα συρματόσχοινο για να μας βοηθήσει να περάσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε αυτό το σημείο έχουμε ήδη αποκτήσει αρκετό υψόμετρο και η θέα είναι πολύ εντυπωσιακή.

Λίγο πριν τελειώσει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής μας συναντήσαμε ομίχλη δίνοντας άλλη αίσθηση στο τοπίο

Μία μίση ώρα περίπου από την ώρα που ξεκινήσαμε, η ανηφόρα τελειώνει και συναντάμε ένα χωματόδρομο. Συνεχίζουμε δεξιά στο χωματόδρομο μέχρι να συναντήσουμε τη βρύση Γιαννάκη, που δεν είχε νερό, και σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε και πάλι στο μονοπάτι

Το τοπίο της διαδρομής μας αλλάζει από αυτό το σημείο, ενώ και η θέα είναι πολύ εντυπωσιακή

Σιγά σιγά εμφανίζεται στο οπτικό μας πεδίο και ο οικισμός, στον οποίο καταλήγει το μονοπάτι μας, μαζί με τη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Μετά από πορεία συνολικής διάρκειας 3 μίση ωρών φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας.

Στο ακόλουθο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδρομή