Κοντά στο χωριό Δρυμώνα του Θέρμου υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον γεωλογικό φαινόμενο. Το νερό του Χαλικιώτικου ρέματος περνάει μέσα από ένα σπήλαιο μήκους 43 μέτρων προσφέροντας ένα “θεϊκό” θέαμα. Για αυτό και το σπήλαιο πήρε το όνομα Θεοτικό.

Για να το προσεγγίσουμε, στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο που βρίσκεται στο τέλος του χωριού Δρυμώνα με κατεύθυνση του χωριό Άνω Δρυμώνας. Στο τέλος του χωματόδρομου, ξεκινάει το μονοπάτι. Μπορείτε να δείτε και τη διαδρομή από την έναρξη του χωματόδρομου στον ακόλουθο χάρτη από τον χρήστη gertzos.

Powered by Wikiloc

Αφού παρκάρουμε, βλέπουμε μία ταμπέλα που λέει Θεοτικό και ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια σε δάσος με πυκνή βλάστηση.

Ταμπέλα Ποτάμιο Σπήλαιο Θεοτικό
Ταμπέλα Ποτάμιο Σπήλαιο Θεοτικό
Ταμπέλα Ποτάμιο Σπήλαιο Θεοτικό
Ταμπέλα Ποτάμιο Σπήλαιο Θεοτικό

Μετά από περίπου μισή ώρα περπάτημα, φτάνουμε στο σπήλαιο. Για να κατέβουμε στο νερό υπάρχει ένα απότομο κατέβασμα λίγων μέτρων, όπου οι ντόπιοι έχουν τοποθετήσει ένα σχοινί. Φυσικά, επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σχοινί (ή αν υπάρχει ακόμα) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Σπήλαιο Θεοτικό

Μόλις κατέβουμε το θέαμα είναι εντυπωσιακό!

Σπήλαιο Θεοτικό
Σπήλαιο Θεοτικό
Σπήλαιο Θεοτικό

Καθώς προχωράτε μέσα στο νερό, να έχετε υπόψη ότι το βάθος σε κάποια σημεία φτάνει μέχρι και το 1.5 μέτρο. Πάντως, αν το επισκεφθείτε καλοκαιρινούς μήνες είναι ότι πρέπει για να κάνετε το μπάνιο σας και να δροσιστείτε.