Στις 20-5-2010 επισκεφθήκαμε για φωτογράφηση το σπήλαιο Ανώνυμο στον Υμηττό, γνωστό σε προσκόπους και ως Σπηλιά της Νυχτερίδας. Πρόκειται για ένα οριζόντιο σπήλαιο, μήκους 100μ περίπου. Βρίσκεται Βόρεια της βορεότερης κορυφής, (με 692μ. υψόμετρο), δίπλα σε χαρακτηριστικό μικρό πλάτωμα από το οποίο περνάει το μονοπάτι.

Η είσοδος του (περίπου 1×1μ) μας οδηγεί μετά από 3-4μ. σε ένα κατέβασμα 2μ. που χρειάζεται μόνο αντιστήριξη.Εδώ αρχίζει (λίγο) κατηφορικός διάδρομος. στον οποίο θα συναντήσουμε μερικά (εύκολα) εμπόδια.

Καθώς προχωράμε, βλέπουμε μικρούς σταλακτίτες στην οροφή


Ακολουθεί μια αίθουσα, που στα αριστερά της, έχει ένα πολύ στενό πέρασμα, και θα αναφερθώ σε αυτό, παρακάτω. Προχωρώντας μέσα στο σπήλαιο, συναντάμε την επόμενη αίθουσα που έχει δύο διακλαδώσεις.

Στη δεξιά, συνεχίζει για λίγα μέτρα, ενώ στην αριστερή μετά από λίγα μέτρα έχει ένα μικρό παταράκι το οποίο είναι δύσκολο να το ανέβεις, και το σπήλαιο σταματάει εκεί.


Το στένωμα που είπαμε πριν, έχει μήκος περίπου 2-3μ και λόγο των πετρών που έχει κάτω, είναι λίγο επίπονο. Αν είστε τυχεροί, σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε κάποια ορυκτά όπως ΜαλαχίτηΗ μικρή αίθουσα που συναντάμε, είναι αρκετά χαμηλή με ύψος 50cm και διαστάσεις 2.60×7.40μ, και από πολύ μικρά σημεία “βλέπει” την αίθουσα με τις δύο διακλαδώσεις. Μέχρι πρότινος υπήρχε και μια νυχτερίδα μέσα σε αυτή.


Και άλλες φωτογραφίες: